Читај ми!

Goran Ivanković i Neda Gavrić Ostojić

Skrivena značenja poezije

Goran Ivanković je srpski književnik, masonolog i informatičar iz Vankuvera, Kanada. Rođen je 1965. godine u Virovitici, detinjstvo i mladost je proveo u Vukovaru, da bi se 1998. godine nastanio u Vankuveru. Skriveni smisao reči traži u Masoneriji, ali i poeziji i književnosti. Uz knjige o zagonetkama i filozofiji masona, objavio je i tri zbirke pesama („Istina je svjetlo za one koji vide" , „Izvan opsega misli", „Talog primordijalnih voda") i dva romana („Vukovarski dnevnik" i „Vukovarski vampir"). Tekstove sa masonskom tematikom je objavljivao u kanadskim i srpskim masonskim časopisima. Održao je više predavanja u ložama Amerike i Kanade, a svoje masonske knjige je predstavio i na promocijama u srpskim slobodnozidarskim radionicama. Godine 2019. postao je član i dopisni profesor Masonske Duhovne Akademije Balkana i nosilac titule počasnog doktora masonologije.

Neda Gavrić Ostojić je srpska pesnikinja iz Banja Luke, koja se od prošle godine nastanila u Parizu. Objavila je tri zbirke poezije, a četvrta njena knjiga pod nazivom „Jesen žedne duše" očekuje se ove godine. Poznata je po svome humanitarnom aktivizmu, povezivanja književnika i asocijacija koje brinu o deci sa posebnim potrebama. Sav prihod od prodaje svojih knjiga usmerava u fondove za pomoć ovoj deci. Učestvovala je na mnogim značajnim književnim manifestacijama u regionu i Evropi.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи