Читај ми!

Milica Bakrač i Jovica Đurđić

Zagranična srpska književnost

Milica Bakrač je srpska književnica iz Nikšića, Crna Gora. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na Odseku za srpski jezik i književnost. Objavila je više od deset knjiga. Aktuelna je njena nova knjiga poezije „Gospode, nije nam hladno" nastala tokom litija u Crnoj Gori, tokom prethodne godine. Zastupljena je u mnogobrojnim izborima i antologijama srpske poezije, a među nagradama za njen rad su i prva nagrada „Ratkovićevih večeri poezije", nagrada ,,Marko Miljanov", nagrada ,,Duško Trifunović", nagrada „Rastko Petrović" i druge. Urednik je tribine ,,Svobodijada" i časopisa ,,Stvaranje" Udruženja književnika Crne Gore, član je Udruženja književnika Srbije i Književnog društva srpskih pisaca Kosova i Metohije.

Jovica Đurđić je srpski književnik iz Rijeke, Hrvatska. Pre nekoliko dana u Sremskim Karlovcima mu je uručena ugledna književna nagrada „Pečat varoši sremskokarlovačke" koju dodeljuje Brankovo kolo. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Nedavno su mu objavljena sabrana dela u petnaest knjiga. Značajan je zagranični srpski pisac i u oblasti stvaralaštva za decu. Objavljivao je u mnogim listovima i časopisima i prevođen na dvadesetak stranih jezika. Prvu knjigu „Usnula devojka" objavio je 1974. godine i do sada je objavio dvadesetsedam knjiga. Rodom je iz Glogovca kod Doboja, Republika Srpska. Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Srpske.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи