Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi izveštavamo sa uručenja nagrade „Zlatni suncokret" književniku Enesu Haliloviću. Njegov roman „Ljudi bez grobova", prema mišljenju žirija, izdvojio se u prošlogodišnjoj književnoj produkciji „zbog nalaženja uverljivog okvira koji obuhvata prikaze istorijskih procesa, poetičkih dostignuća i eksperimenata, književnih opsesija i folklorno-mitoloških naslaga". 

Saznajemo i ko su dobitnici nagrada na 71. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, popularnom „Berlinalu", koje je ove godine u nesvakidašnjem, prilagođenom ruhu. Uključićemo se direktno i u otvaranje Galerije Kombank dvorane, gde su izložene slike, skulpture i video-rad Miloša Šobajića i gde će biti predstavljena i njegova knjiga „Mojih devet života".

Biće reči i o koncertu Beogradske filharmonije na kojem su, pod upravom šefa dirigenta Gabrijela Felca, izvedene Šenbergova Kamerna i Betovenova Četvrta simfonija.

Donosimo i priču o „Bard teatru" - nezavisnoj pozorišnoj sceni za decu i mlade, gde su ravnopravni članovi i profesionalni glumci i amateri. Vikend pred nama donosi prvu reprizu predstave „Da se ja pitam" autora Nenada Vulevića, koja je nastala uz podršku glumaca Nikole Milojevića i Čedomira Štajna.

Emisiju uređuje i vodi Mira Knežević.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара