Читај ми!

Jovan Radomir i Dušica Ivanović

O uspesima u svetu i povratku u otadžbinu

Jovan Radomir, je novinar, voditelj i popularno TV lice u Švedskoj. Rodom je iz Srpca u Republici Srpskoj, a od svoje druge godine živi u Stokholmu, gde je postao jedno od zaštitnih lica Švedske nacionalne televizije. Voditelj je televizijskih emisija kulturnih, zabavnih i informativnih formata. Autor je brojnih intervjua sa najznačajnijim ličnostima svetske muzičke i glumačke scene. Dva puta je saopštavao rezultate glasanja švedskog žirija na Evroviziji, napisao je englesku verziju pesme „Molitva" Mariji Šerifović a prošle godine je bio jedan od voditelja naše Beovizije. Režirao je dokumentarni film o švedskom trubačkom orkestru u Guči i Surdulici i objavio dva kuvara sa balkanskim receptima za švedsko i svetsko tržište.

Dušica Ivanović, je književnica i lektor za srpski jezik koja je dvadeset sedam godina provela u dijaspori od toga dvadesetčetiri godine u Torontu, u Kanadi. Nedavno se vratila u Srbiju i nastanila u Pančevu. Dok je živela u Torontu, pripremila je svoju osmu knjigu „Ljubav je Plava školjka u kojoj stanuje nebo" u kojoj je pored svojih radova za decu, priredila i pesme svojih kolega renomiranih pesnika i knjigu objavila u Srbiji, sa željom da sav novac od prodaje prikupljen u Kanadi i Srbiji, pokloni Udruženju „Plava školjka" iz Beograda, koje okuplja decu sa invaliditetom, za izgradnju njihove kuće u Banji Koviljači. Verujući u humanost naših ljudi u Srbiji i dijaspori, Dušica u ovoj emisiji govori o ovom humanitarnom projektu kao primeru moguće saradnje stvaralaca iz dijaspore i Srbije.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи