Читај ми!

Milan Tešić i Aleksandra Kuprešanin

Ekonomija i umetnost

Dr Milan Tešić, rođen je u Lukavcu, a pored Bosne, Hrvatske i Srbije, živeo i na Kipru, u Kongu, u Južnoj Koreji, Indiji i više ruskih gradova. Diplomirao je na dva fakulteta - tehnološkom i medicinskom i na Visokoj filozofskoj školi. Radio je u privredi uglavnom na rukovodećim mestima, a paralelno se bavio naučnim radom, prevođenjem tehničke literature, poezije, pisao buklete i knjige iz oblasti filozofije nastanka ljudske civilizacije i analizirao skrivenu istoriju slovenskih naroda. Živi u Sankt Peterburgu, a od vremena stalnog nastanjenja u Sankt Peterburgu, aktivno se uključio u popularizaciju srpske kulture i istorije u Rusiji kao predsednik Komiteta „Obnova sećanja " na značajne Srbe u ruskoj kulturi i istoriji i pripadnike ruskog naroda u srpskoj kulturi i istoriji. Član je Saveza pisaca Rusije i Udruženja književnika Srbije. Državljanin je Rusije i Srbije.

Aleksandra Kuprešanin, je srpska književnica i profesorka, rodom iz Like, koja je živela u Švajcarskoj a sada je stanovnik Beograda. Završila je dva fakulteta - književnost i ekonomiju. Objavila je tri knjige poezije „Damari", „Molitve" i „Intime" i četiri naučna rada. Bila je asistent na dva fakulteta - Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije i Visoka škola za komunikacije. Govori četiri strana jezika - engleski, nemački, ruski i španski.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво