Читај ми!

Dr Petar Kefer i Jovan Ignjatović

Biznis i društveni aktivizam

Dr Petar Kefer je diplomirani inženjer mašinstva i srpski aktivista iz Toronta, u Kanadi. Diplomirao je i doktorirao na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1994. godine živi i radi u Kanadi, u svojoj struci kao inženjer i menadžer u Dženeral motorsu i poslednjih godina u sopstvenoj kompaniji za proizvodnju i prodaju plemenitih kamenih ploča i ukrasnog kamena u arhitekturi. Jedan je od osnivača srpskog košarkaškog kluba „Trojka" u Torontu, koji je nedavno obeležio 25 godina postojanja. Kao ljubitelj umetnosti, okuplja srpske slikare iz Kanade i organizuje kolektivne izložbe. Rukovodi i klubom ljubitelja vina. 

Jovan Ignjatović je diplomirani ekonomista iz Kalifornije. Rodom je iz Beograda, a fakultet za ekonomiju je završio u Čikagu. Četiri godine je uspešno branio boje košarkaškog kluba svoga univerziteta u Univerzitetskoj ligi SAD. Osnivač je popularne internet platforme „Serb klik" koja je okupljala naše ljudi iz celog sveta i promovisala programe i događaje Srba na severnoameričkom kontinentu, kao i srpsku tradiciju i kulturu. Poslednjih sedam godina živi u mestu Eureka, na severu države Kalifornija, gde rukovodi sopstvenom kompanijom za proizvodnju konoplje u medicinske svrhe.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи