Читај ми!

Nenad Vasilić

Razgovor sa Nenadom Vasilićem, džez kontrabasistom i kompozitorom

„Nenad Vasilić (1975) više od dve decenije živi u Austriji, komponuje, aranžira i svira kontrabas i bas. On stvara muziku koja je proizvod njegovog sviračkog umeća i obrazovanja stečenog na Džez akademiji u Gracu i sklonosti ka muzici Balkana. Rođeni Nišlija, južnjačkog temperamenta, Vasilić se nije libio da u ranoj mladosti nastupa i u niškim kafanama, sa lokalnim narodnim orkestrima.

U Srbiji retko nastupa, ali je sa svojim projektima veoma aktivan u Evropi, pre svega u Austriji. Poput svog instrumenta, koji je najčešće u funkciji pratećeg zvuka, ni preglasan, ni dominantan, a opet prisutan i primetan, takav je i Vasilić, niti previše eksponiran, niti preterano poznat, a opet jedan od najangažovanijih i najoriginalnijih austrijskih kontrabasista. On sa mnogo truda, veštine i ljubavi uspeva da svoj instrument učini slušljivim i primamljivim, bilo da piše muziku za bend ili za solističke projekte."

(tekst je preuzet sa Internet sajta WMAS)

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи