Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi govorimo o bogatom umetničkom opusu našeg uglednog grafičara i slikara Živka Đaka (1942‒2011), profesora na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu. Posle gotovo decenije od njegove smrti, beogradska publika ima ekskluzivnu priliku da sagleda bogat umetnički opus ovog umetnika na izložbi „175 grafika", koja je otvorena sinoć u Galeriji '73.

U svečanoj sali Kinoteke na 26. Festivalu autorskog filma sinoć je predstavljena monografija Jovana Živanovića „Pčelinjak u osinjem gnezdu", autora Bogdana Zlatića, filmskog kritičara i esejiste, u izdanju Filmskog centra Srbije.

Najavljujemo i Gala koncert Baleta Narodnog pozorišta, koji će se održati u nedelju, 6. decembra sa početkom u 12 časova, u skladu sa najnovijim epidemiološkim merama.

Kakav uticaj ima pandemija na kulturni i kreativni sektor u Srbiji, otkriće nam istraživanje u čijem je sprovođenju učestvovao i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka. Naručilac istraživanja je Unesko preko svoje Regionalne kancelarije za nauku i kulturu u Evropi.

Emisiju vodi: Tanja Živković

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи