Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi saznajemo novosti sa 26. Festivala autorskog filma u Beogradu i najavljujemo program „Randevu" koji organizuju Francuski institut, ACID - francusko udruženje za promovisanje i prikazivanje nezavisnog filma, Filmski centar Srbije i MegaCom Film.

Naša književna kritičarka Slađana Ilić će se osvrnuti na novi roman „Stojna vetrenjača" jednog od naših najosobenijih savremenih prozaista Radovana Belog Markovića. U fabulu Markovićevog romana su ovoga puta upleteni i neki od najznačajnijih pregalaca naše kulture iz prošlosti - Stevan Sremac, Jovan Cvijić, Milovan Glišić, Branimir Petronijević, Laza Lazarević...

Pažnju posvećujemo i Danu Muzeja Jugoslavije koji je obeležen brojnim programima, a ovih dana je i Muzej pozorišne umetnosti Srbije obeležio 70 godina uspešnog rada.

Emitujemo i prikaz izložbe nedavno preminulog fotoreportera Srđana Sulejmanovića Sukija u Knez-Mihailovoj ulici. Sulejmanovićeva želja je bila da na kraju karijere otvori izložbu u njegovoj omiljenoj ulici. Želju su mu, nažalost posthumno, ispunili prijatelji i kolege.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара