Читај ми!

Ksenija Krnajski i Nemanja Ranković

Emisija o pozorištu

Na 56. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić", koji se ove godine održavao u Vranju od 26. oktobra do 2. novembra, pod sloganom „Strah, smeh, sloboda", najviše nagrada dobila je predstava „Svici" Narodnog pozorišta iz Leskovca. Ta predstava, koju je po tekstu Tene Štivičić režirala Ksenija Krnajski, proglašena je za najbolju dramsku predstavu u celini.

Rediteljki Kseniji Krnajski pripala je nagrada za najbolju režiju, a nagrade su dobili i glumci Nataša Stanković, Bojan Veljović i Petra Dimitrijević, Suna Kažić za kostim, i Radomir Stamenković specijalnu nagradu za dizajn svetla. O radu na ovoj predstavi i o temama značajnim za pozorište u Maskama će govoriti rediteljka Ksenija Krnajski.

Festival u Vranju uspešno je održan, sudeći po informacijama koje su odande stizale. Nažalost, jedan od naših najznačajnijih festivala neće biti održan u svom redovnom terminu, u prvoj polovini novembra. Reč je o jubilarnom, 25. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda" u Užicu. Na preporuku Kriznog štaba i Zavoda za javno zdravlje u Užicu, a po odluci Saveta tog festivala, on će se održati u prvoj polovini 2021. godine.

O odloženom festivalu, o odloženoj premijeri predstave „Boli kolo", koja je trebalo da bude večeras, o radu pozorišta u neregularnim uslovima, razgovaramo sa Nemanjom Rankovićem, umetničkim direktorom užičkog pozorišta i Festivala „Bez prevoda".

Urednik i voditelj emisije je Gordana Đurđević.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара