Читај ми!

Željka Avrić i Ivana Vukajlović Simić

Profesorka srpskog jezika i književnosti i diplomirani strukovni dizajner

Željka Avrić je profesorka srpskog jezika i književnosti i književnica rodom iz Banja Luke. U Beogradu joj je nedavno dodeljeno priznanje Književne radionice Kordun iz Filadelfije za najuspešniju pesnikinju u 2020. godini. Autorka je više knjiga poezije i učesnik na značajnim festivalima. Pobeđivala je na književnim konkursima. Sarađuje sa mnogim književnim portalima i internet platformama. Član je Udruženja pisaca Republike Srpske.

Ivana Vukajlović Simić je diplomirani strukovni dizajner, mentor likovnih programa za talentovane učenike i sertifikovani art terapeut za rad sa decom i odraslima kao i sa osobama sa smetnjama u razvoju. Osnivač je i predsednik organizacije za razvoj kreativnog stvaralaštva „IQ Art". Na mnogim umetničkim i modnim manifestacijama (Turska, Engleska, Grčka, Italija, Srbija) stekla je veliko iskustvo u aranžiranju, dekoraciji enterijera i scenografiji, i kao stilista na modnim revijama i snimanjima tv spotova, reklama i kataloga. Kao modni dizajner, autor je zapažene kolekcije „Moda i tradicija".

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара