Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi izveštavamo iz Biblioteke grada Beograda sa uručenja nagrade „Đorđe Jovanović" za najbolje delo iz oblasti književne kritike i esejistike objavljeno u prethodnoj godini, a reč je o knjizi Ljiljane Pešikan Ljuštanović PIŠEM TI PRIČU: refleksi usmene književnosti i tradicionalne kulture u pisanoj književnosti i savremenoj kulturi Srba, u izdanju „Akademske knjige".

Saznajemo i kako je proteklo otvaranje izložbe „Sve bilo je muzika" o primadoni i profesorki Radmili Smiljanić. Muzej Narodnog pozorišta je ovu izložbu fotografija, programa, plaketa i nagrada priredio je u čast 80. rođendana Radmile Smiljanić, pola veka njene blistave umetničke karijere i gotovo tri decenije uspešnog pedagoškog rada.

Govorićemo i o knjizi Odabrane komedije Mira Gavrana koja je predstavljena u Operi i teatru Madlenijanum u okviru pozorišnog festivala GAVRAN FEST, uz osvrt na javno čitanje komedije „Pivo".

Najavićemo i izložbu crteža našeg poznatog scenografa i kostimografa Miodraga Tabačkog u Galeriji „Haos". Ova retrospektivna postavka petodecenijskog umetnikovog rada obuhvata crteže namenjene brojnim pozorišnim, operskim i baletskim predstavama.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара