Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Turizam i radio

Šezdesetih godina prošlog veka, naglim razvojem turizma u SFRJ, otvorene su brojne mogućnosti Radio Beogradu da posebnim emisijama i programskim blokovima afirmiše ovu narastajuću privrednu granu, da kreativno osmisli i plasira turističke sadržaje, ali i da ih iskoristi za promociju sopstvenog programa. Uopšte, gde god je bio otvaran novi hotel, kompleks banjskog turizma ili festival, Radio Beograd je u tome učestvovao.

Iz Atine za emisiju „Nevidljivi ljudi" govori Zoran Milić, urednik i voditelj emisija „Turistički barometar" i „Turizam - muzika - turizam"; iz Topole Vladimir Jokić, „kum" emisije „Turističko kolo" i pisac scenarija pilot-epizode u višegodišnjoj seriji javnih snimanja ove popularne emisije („Topola izbliza - lepša od Pariza"); sa arhivskih snimaka podsetiće nas na ove dane Dragan Petrović, dugogodišnji voditelj „Turističkog kola" i Mihailo Ćurčić, čovek koji je paralelno gradio karijere u radio-novinarstvu i turizmu...

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje", kroz koju vam predstavljamo misaone tokove naših znamenitih umetnika i naučnika druge polovine prošlog veka, emitujemo odlomke iz razgovora koje je Miloš Jevtić vodio sa Radmilom Marinković, istoričarkom književnosti, omiljenom profesorkom književnosti srednjeg veka, tada još uvek Filozofskog fakulteta u Beogradu. Ovi razgovori vođeni su za ciklus emisija „Gost Drugog programa" 1987. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво