Читај ми!

Slavica Petrović i Slavica Plećaš Gak

Srpske poslovne žene u američkoj kulturi

Slavica Petrović je osnivač i glavni i odgovorni urednik srpskog mesečnika „Ogledalo" iz Čikaga. Direktor je Festivala srpskog filma i rukovodilac srpskog pozorišta „Mira Sremčević" u Čikagu. Rodom je iz Niša, odakle se iz Niškog narodnog pozorišta otisnula početkom osamdesetih godina prošlog veka u SAD. Srpski mesečnik „Ogledalo" već devetnaest godina izlazi bez prekida na srpskom jeziku u Čikagu, a u okviru Festivala srpskog filma sedam godina se filmska ostvarenja najnovije srpske filmske produkcije prikazuju u čikaškim bioskopima. Kao nosilac glavne uloge u Nušićevoj „Gospođi ministarki" Slavica Petrović već dve decenije sakuplja uspehe i priznanja u pozorištima širom Amerike.

Slavica Plećaš Gak je suosnivač organizacije See Art-Kulturni događaji iz Njujorka, koja već pet godina srpsku dijasporu u SAD upoznaje sa istaknutim umetnicima iz Srbije, putem pozorišnih predstava, izložbi, novih knjiga... Veliki broj značajnih pozorišnih predstava beogradskih pozorišta prikazano je u Njujorku i celoj Americi, zahvaljujući angažovanju Slavice Plećaš Gak, koja je diplomirala ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Rodom je iz Bačke Topole, a od 1993. godine živi i radi u Njujorku.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи