Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Ništa nije nemoguće

U lancu kreiranja radio-programa često zanemarujemo ulogu producenata. Međutim, po pravilu, radio ima status „najbržeg medija" upravo zahvaljujući njima; oni su ti koji obezbeđuju hitna uključenja, prve reakcije i ekskluzivne izjave, neretko su najzaslužniji za uspele programske akcije, spona su između novinara, voditelja i urednika sa jedne strane i tehničkog sektora sa druge. Oni grade mostove koji željama kreatora programa trasiraju put pravo preko bujične reke ograničenja. Realizuju i one druge, radio-mostove s kraja na kraj sveta, uključenja iz podmornica ili aviona, osmišljavaju i realizuju javna snimanja, često ulažući nadljudske napore zbog nekoliko minuta kvalitetnog programa.

O nekim od najznačajnijih programskih akcija u istoriji Radio Beograda, o prevazilaženju prepreka, o brojnim anegdotama iz svojih karijera, govore dugogodišnji producenti Slobodan Radošević, Momčilo Moca Stanić, Svetlana Stevanović i naš gost Vojislav Kajganić.

U rubrici „Ko je radio na Radiju" podsetićemo se Vlastimira Pavlovića Carevca, violiniste, dirigenta, osnivača i dugogodišnjeg rukovodioca Narodnog orkestra Radio Beograda, koji je rođen pre tačno 125 godina - 9. oktobra 1895.

„Kutija za pamćenje" donosi nam odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa Đurđem Boškovićem, arhitektom, direktorom Arheološkog instituta, profesorom i dekanom Arhitektonskog fakulteta, jednim od osnivača Naučnog društva Srbije. U ovom razgovoru, vođenom pre 45 godina za ciklus emisija „Gost Drugog programa", Bošković se prisetio dečačkog prelaska preko Albanije, života u Francuskoj, godina provedenih u zarobljeništvu tokom Drugog svetskog rata, ali i predvideo značaj umetnosti u nekim nadolazećim vremenima...

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи