Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Zbirka dela Mihaila R. Mirića sabrana u izložbi „Kolekcionar kao kustos" autora Nikole Kusovca otvorena je sinoć u Galeriji RTS-a. Dela Aralice, Radovića, Gvozdenovića, Čelebonovića i drugih akademskih stvaralaca sa ovih prostora, moći će da se vide u Takovskoj 10 sve do 25. oktobra.

Za jesen 2020. godine Narodni muzej je pripremio izložbu „Damnjan na iskustvima Damnjana, radovi iz poklon-zbirke Dragoslava Damnjanovića", koja je takođe sinoć svečano otvorena. Autorka izložbe Gordana Stanišić, odabranom postavkom na prvom i drugom spratu Narodnog muzeja, predstavlja najznačajniji deo umetničkih radova Radomira Damnjanovića Damnjana iz reprezentativne poklon-zbirke koju je u periodu od 2005. do 2013. godine Narodnom muzeju poklonio umetnikov brat Dragoslav Damnjanović.

U današnjim Kulturnim krugovima čućemo i osvrt Radoša Mitrovića na prvi od dva koncerta Simfonijskog orkestra RTS-a kojim je sinoć u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine otvorena nova koncertna sezona. Koncerti ujedno označavaju i početak večernje sezone koncerata na Kolarcu.

Najavićemo i predstavu „Jedan" Sanje Ninković, u okviru 17. Beogradskog festivala igre, koja će biti izvedena 24. septembra u Narodnom pozorištu u Beogradu. Predstava je inspirisana filmom „Jastog" savremenog grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa.

Emisiju priprema i vodi Tanja Živković.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара