Zoran Šijaković i Ivana Đorđević

Dobitnici godišnjih povelja Matice iseljenika i Srba u regionu

Zoran Šijaković je istoričar umetnosti i osnivač udruženja i ansambla „Danica" iz Salcburga, Austrija. Rodom je iz Novog Sada, a više od 25 godina živi i radi u Austriji. Gradski je sekretar za kulturu grada Braunau, ambasador je integracija Austrije i majstor umetnosti Gilde. Dobitnik je ordena za zasluge pokrajine Salcburg a njegova „Danica" je ovih dana dobila Godišnju povelju Matice iseljenika i Srba u regionu. Autor je velikog broja programa i projekata iz oblasti kulture i umetnosti na kojima je sarađivao sa renomiranim umetnicima iz Srbije i sveta.

Ivana Đorević je novinarka i glavna urednica „Novina" iz Toronta, Kanada. „Novine" su nedeljnik koji neprekidno izlazi već dvadesetpet godina u Kanadi i svih tih godina je štampan na ćirličkom pismu. Ivana Đorđević je hroničar srpske zajednice u Kanadi već dvadesetosam godina, od kada je iz rodnog Niša došla u Toronto. Pored „Novina" ona je izdavač srpskog poslovnog vodiča u Kanadi i drugih publikacija. Za svoj rad dobila je nagrade i priznanja a najnovije je Godišnja povelja Matice iseljenika i Srba u regionu.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи