Dnevni magazin kulture

Znaci raspoznavanja

Izveštavamo iz Narodnog pozorišta sa svečanog uručenja nagrade „49. Zlatni beočug" koju tradicionalno Kulturno-prosvetna zajednica Beograda dodeljuje za trajni doprinos kulturi glavnog grada. I Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji ulazi u završnicu, očekujemo vesti o nagrađenim ostvarenjima.

U emisiji će biti reči i o knjizi Dragana Hamovića „Znaci raspoznavanja - prilozi za samorazumevanje srpske književnosti", koja je predstavljena u Institutu za književnost i umetnost, kao i o jubilarnom 50. Međunarodnom naučnom sastanku slavista u Vukove dane, na kojem je jedna sesija bila posvećena statusu dubrovačke književnosti.

Obeležen je i Dan Etnografskog muzeja u Beogradu, prigodnom izložbom i uručenjem Nagrade „Borivoje Drobnjaković" muzejskom savetniku Dušici Živković. Saznajemo i kada počinju radovi na konzervaciji čeone fasade zgrade Etnografskog muzeja.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]