Ekološki magazin

„Čovek je ono što čini." Mita Golić

Genetički modifikovani organizmi su tema kojom laička javnost barata polu, nikakvim ili senzacionalističkim informacijama, čime je potpuno otvorena za manipulaciju. Kragujevački portal Prvi Prvi Na Skali obiljem relevantnih informacija daje vam mogućnost da ne budete deo beslovesne gomile. Čućete Dejana Milošević, autora projekta „Srbija bez GMO - dva zakona, 20 godina".

Na beogradskom Trgu republike postavljena je skulptura umetnika Viktora Kiša - tricikl u koji se ubacuju limenke. To je deo kampanje „Pešači i recikliraj", u okviru Evropske nedelje mobilnosti, kojom se promovišu ekološki vidovi saobraćaja. Kad pijete piće iz limenke, imajte na umu da od 500 recikliranih može da se napravi novi bicikl. Gost emisije je Nemanja Komatović iz Recan Fondacije.

Udruženje Ekogeneza poziva na učestvovanje u konkursu čiji je cilj podizanje svesti o uticaju čoveka na ubrzavanje klimatskih promena. Akademski, literarni, likovni i foto konkurs otvoren je do kraja meseca. O konkursu i projektu EkoKon - Sva lica klimatskih promena, govori gošća emisije Tea Danilović.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.    

broj komentara 0 pošalji komentar