Beba Moravčević i Jovica Ilić

Profesura i umetnička nadahnuća

Beba Moravčević je predavač Univerziteta u Gentu, Belgija, na katedri za slavistiku. Posle završenih studija književnosti u Beogradu, radila je u nekoliko značajnih srpskih izdavačkih kuća (Narodna knjiga, Dereta, Logos) kao lektor, redaktor i urednik, a najduže na poslovima marketinga i odnosa s javnošću. Od dolaska u Belgiju, pored profesure, ona je i promoter srpske književnosti u Belgiji, organizator programa i manifestacija na kojima se predstavljaju najznačajniji srpski književni stvaraoci.

Jovica Ilić je profesor filozofije iz Radoviša, Severna Makedonija. Pored rada u prosveti, on spada u najznačajnije kantautore u našem regionu. Učesnik je mnogobrojnih festivala. Aktivan je u popularnoj, klasičnoj i duhovnoj muzici. Svoje knjige poezije objavljuje uvek sa dodatkom muzičkog kompakt diska, na kome svira na gitari i peva svoje pesme, koje je komponovao, kao što je i slučaj sa njegovom aktuelnom knjigom „Granice zemlje" koju promoviše.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво