Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Vlada Francuske predstavila je nacrt zakona prema kojem će, ako on bude usvojen, jedan broj umetničkih predmeta odnetih iz Senegala i Benina, u vreme dok su te afričke države bile francuske kolonije, biti vraćen u svoje zemlje porekla. U temi današnje emisije Kulturni krugovi, tragom ove vesti razgovaramo o kolonijalnom nasleđu i njegovoj zaostavštini, o perspektivi postupka restitucije i repatrijacije umetničkih dela, sa teoretičarkom umetnosti i nezavisnim kustosom dr Anom Sladojević i kustosom Muzeja afričke umetnosti u Beogradu Emiliom Epštajn.

Donosimo i priču o stripu - devetoj umetnosti kojoj je posvećen novi, 165. broj časopisa „Kultura". Beležimo detalje sa regionalnog banjalučkog književnog festivala „Imperativ", a najavićemo i izložbu „Umetnička organizacija" u novosadskoj galeriji SULUV, priređenu u sklopu dugoročnog međunarodnog istraživačkog projekta platforme „kuda.org". Ova izložba analizira fenomen umetničkog (samo)organizovanja i relacije unutar umetničkih grupa i kolektiva u postjugoslovenskoj regiji u poslednjih pedesetih godina, kao i načine na koji je on uticao na profil i kvalitet njihove umetničke produkcije.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи