Irena Blagojević

Razgovor sa Irenom Blagojević

Diplomirala je flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i do 2000. ozbiljno gradila karijeru flautistikinje radeći istovremeno i kao profesor flaute. Taj period obeležili su brojni solistički koncerti, nastupi sa kamernim orkestrom, festivali, takmičenja, nagrade. Pevanje je dugo doživljavala kao svoju „drugu ljubav" koja se odvijala u senci flautističke karijere. Tokom ličnog i muzičkog sazrevanja postepeno se pevanje nametnulo kao prvi izbor i najprirodniji put da se lično izrazi. U petnaestoj godini pobedila je na takmičenju „Talenti dolaze".

U „3K duru" pobeđivala je do Velikog finala. Kao pobednik „Večeri mladih nada" na Beogradskom proleću 2000. učestvovala je na festivalu „Slavenski bazar" u Kijevu gde je takođe pobedila. Iste godine osvojila je i nagradu za interpretaciju na Evrofestivalu u Makedoniji.
Godinama učestvuje u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa bendovima Kalkuta i Balkan ekspres. Peva prateće vokale Filipu Žmaheru, Legendama, Harisu Džinoviću, Čobiju...
Godine 2008. odlučila je da započne solo karijeru i povukla se na neko vreme kako bi radila na svom materijalu. Na albumu „Jutro bez ljubavi" predstavila se, pre svega, superiornom i zrelom interpretacijom, ali i kao jedan od autora tekstova, muzike i aranžmana.

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи