Digitalni alati za praćenje širenja infekcije virusom korona

Digitalni alati za praćenje širenja infekcije virusom korona - tema je o kojoj diskusije ne jenjavaju. Posebno nakon vesti da su dva tehnološka giganta (i velika rivala) udružila snage u kreiranju alatki za pametne telefone za praćenje izloženosti ovom virusu.

U današnjoj emisiji Digitalne ikone bavićemo se utvrđivanjem činjenica - o kakvim aplikacijama je reč, ko ih je do sada razvio i koristio, a ko kritikuje njihovu primenu i zašto? Kakvu korist od njih možemo da imamo i kako se čuva naša privatnost i lični podaci? Da li je tačno da su u Izraelu znali identitet korisnika, da li ima koronu i ko su mu kontakti, te da je Vrhovni sud presudio da je izvršna vlast prekršila zakon kad je tokom epidemije počela da prati ljude preko mobilnih telefona? Kako da razumemo inicijativu giganata iz Silicijumske doline, kao i vest da je, uprkos upozorenjima da narušavaju pravo na privatnost, u Australiji, više od milion ljudi preuzelo softver prvog dana kad se pojavio? Kakvi su izgledi za Srbiju kada je o ovim temama reč i šta govore dosadašnji rezultati pionirskih poduhvata širom sveta?

Sa nama uživo Filip Milošević, SHARE fondacija i Ivan Jelić, direktor za proizvode i razvoj B92.net.

Autor i voditelj emisije je Tamara Vučenović

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво