Ekološki magazin

"... Suncožderi..." Dobrica Erić

Primitivne vrste leptira postojale su još u doba dinosaurusa. Ove današnje dele sudbinu ugroženosti sa većinom drugih biljnih i životinjskih vrsta na Planeti, najviše zbog uništavanja staništa i prekomerne upotrebe pesticida. Ako vas leptiri fasciniraju, nemojte ih proučavati tako što ćete ih ubiti i praviti kolekciju - nije lepo, a može i da vas košta novčane kazne. Interesantne priče o leptirima ispričaće vam dr Miloš Popović.

Kolonija beloglavih supova na Uvcu sada je stabilna, ali to je rezultat višedecenijskog upornog truda. I opet ih nema i teško da će ih više i biti u onom broju u kom ih je bilo šezdesetih godina prošlog veka - pre nego što su potrovani jer se pogrešno mislilo da se time čini dobro poljoprivredi.

Za rešavanje problema zagađenog vazduha u budžetu je predviđena skromna suma, a ministarstva, nezavisno od toga ko je na vlasti, ne sarađuju. Država je troma, a životnu sredinu mogu da spasu edukacija i građanska inicijativa. Čućete poslanicu Tatjanu Macuru, članicu Odbora za zaštitu životne sredine u Skupštini Srbije i pulmologa dr Tatjanu Radosavljević.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.     

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се