Razgovor sa violončelistom Reljom Mitrovićem

Relja Mitrović (2006) učenik je prvog razreda Srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković" u Beogradu, u klasi Danijele Milutinović Nenić.

Dobitnik je prvih nagrada i zvanja laureata na takmičenjima: Mali virtouz (2014), takmičenje „Stanislav Binički" (2014, 2015), međunarodno takmičenje gudača u Nišu (2015, 2017) i međunarodni festival Stringfest u Sremskoj Mitrovici (2015, 2017) gde je ujedno bio i najmlađi dobitnik prve nagrade. Bio je učesnik prestižnog takmičenja „David Poper" 2017. i 2019. u Varpaloti (Mađarska), a jednom i finalista. Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola 2018. osvojio je nagradu Laureat, a nekoliko meseci kasnije proglašen je za apsolutnog pobednika festivala „Zlatne stepenice" u Valjevu i dobitnik Nagrade „Dejan Mihajlović". Na međunarodnom festivalu „Polyhimnia 2019" u Skoplju (Makedonija) osvojio je nagradu laureat u disciplini violončelo, a ubrzo potom i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Antonio Salijeri" u Lenjagu (Italija). Tokom proteklih godina nastupao je u skoro svim renomiranim koncertnim salama u Beogradu. Izdvajaju se nastupi sa BGO „Dušan Skovran"u ciklusu „Skovran i mladi" u Kolarčevoj zadužbini (2016), sa orkestrom „Lola Klasik" (Nova godina-Otmeno) u dvorani Centra Sava (2017), sa Kamernim ansamblom Art Linka u ciklusu „Klasika deci" na Zmajevim dečijim igrama u Novom Sadu (2017), sa „Gudačima Sv.Đorđa" na otvaranju festivala „Zlatne stepenice" i mnogi drugi. Tokom školovanja, usavršavao se na seminarima kod Georga Baiha (Đorđa Bajića), Ksenije Janković, Daniela Gajsa, Maje Bogdanović i Milana Karanovića.

Autor emisije je Ana Ćirica.

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи