"Švedski model": vera u čoveka i nauku

Dokumentarni program

Švedska je ovih dana pod budnim okom čitavog sveta kao zemlja koja se odlučila za specifičan pristup borbi protiv koronavirusa, oslonivši se prvenstveno na "razum" svog naroda.

Branka Đukanović Svensson se u Švedsku doselila pre 28 godina i kako kaže, danas živi punim plućima u jednom državnom sistemu koji karakterišu demokratija i sloboda. Zaposlena je kao medicinska sestra u Sahlgrenskoj univerzitetskoj bolnici u Geteborgu, na koronarnoj jedinici. Četiri poslednje godine član je predsedništva sindikata medicinskih sestara "Vårdförbundet", kao i predsednica Udruženih sindikata u Geteborgu (TCO), organizacije koja se bori za solidarnost, demokratiju, ljudska prava, jednakost i ravnopravnost među polovima.

Branka je za naš program opisala kako izgleda živeti i raditi u Švedskoj, danas kada čitav svet uči "kako da živi sa virusom".

Autor: Milena Radić

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара