Dnevni magazin kulture

U požaru svetova

Pre nekoliko dana se u domaćim knjižarama pojavila nova biografija našeg nobelovca „U požaru svetova. Ivo Andrić - jedan evropski život" i to iz pera nemačkog novinara i pisca Mihaela Martensa, koji ekskluzivno iz Beča za „Kulturne krugove" govori o izazovima približavanja Andrićevom dobu.
Najavljujemo „Filozofski teatar" u novom, digitalnom ruhu - o smislu pozorišta i kulture u doba virusa, pokretač ovog projekta Srećko Horvat razgovaraće sa Oliverom Frljićem, a publika će to moći da prati na YouTube kanalu BITEF Teatra. Detalje saznajemo od Maje Pelević.
U razgovoru sa Petrom Mitrićem saznajemo sveže aktivnosti palićkog bioskopa „Abazija", koji će u saradnji sa platformom MUBI i mrežom Europa Cinemas ponuditi veliki izbor filmova potpuno besplatno, a biće reči i o online tribini „Vinča - najstariji grad u Evropi?" u produkciji Centra za kulturu „Božidarac" i Smiljane Popov, autorke naučno-popularnog TV serijala „Beograd za početnike".
Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво