Ako ne umeš da praviš - ne kvari ono što postoji

Ekološki magazin

Jedna od predloženih mera za oporavak vazduha u Srbiji je veći broj električnih automobila u saobraćaju. Ima smisla dok se baterije ne stave na punjenje - pune se iz istih zagađujućih izvora kojih treba da se rešimo. Čućete Danijelu Božanić.

Spaljivanje plastike i guma oslobađa otrove čiji je najmanji problem što smrde. Koncentracije najopasnijih se ne mere - njihovo merenje je skupo čak i za bogate zemlje. O supstancama u dimu i uticaju na zdravlje govore dekan Hemijskog fakulteta prof. dr Ivan Gržetić i dr Tatjana Radosavljević, pulmolog.

Prvo mesto na ovogodišnjem Klimatonu osvojile su ekipe CLOTHES BANK i ( KL) IMA NADE. Čućete njihove ideje za pametno upravljanje tekstilnim otpadom, kao i za smanjenje urbanih toplotnih ostrva.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Slavica Gligorović, novinarka RTS i Deni Porej, direktor WWF Adria, biolog koji je svojeručno obeležio šest stotina krokodila.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]