Priroda ima vremena - sa nama, ili bez nas

Ekološki magazin

U više od dvadeset gradova Srbije, uključujući i Beograd, održani su protesti građana Za čist vazduh. Baš tog dana padala je kiša i duvala košava. Priroda je dala svoj doprinos, na potezu su nadležni.

Ljude lakše i u većem broju pokreću i okupljaju ideje nego konkretni problemi. Objašnjenje je u evoluciji. O tome govori prof. dr Biljana Stojković. 

Žutokljuni morski gnjurac zadržao se u Srbiji dovoljno dugo da ga ornitolozi zabeleže. Ova vrsta se ne gnezdi u Evropi, a tolika udaljenost od kuće govori da je odličan letač, ali i da nešto remeti nalaženje hrane i bezbednost staništa. 

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije i ove godine upućuje javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu Velike povelje Zelena planeta pojedincu, društvu ili ustanovi za "Učinjeno dobro prirodi". Gost emisije je Branislav Marinkov.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list u Akciji Tražimo zagađivača i zaštitnika životne sredine, daće Božidar Andrejic, novinar dnevnog lista Danas i Ratko Đurđevac, predsednik EP Vrbas.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара