Govori da bih te video

Dokumentarni program

U migrantskim prihvatnim centrima na jugu Srbije, već više od godinu dana, u okviru edukativnih aktivnosti Balkanskog centra za migracije i humanitarne aktivnosti, uz podršku CRS-a, organizuju se časovi srpskog jezika za odrasle, a od septembra ove godine sprovode se i časovi srpskog jezika za decu. Prevodioci i profesori srpskog jezika u kampovima rade sa najmlađom decom koja su u septembru krenula u srpske škole i pohađaju nastavu na srpskom jeziku.

U reportaži, čućete audio zapise sa časova srpskog za najmlađe, prihvatnog centra u Vranju - govoriće profesorka srpskog jezika Jelena Nedeljković, prevodilac Zumreta Fazlihodžić, šesnaestogodišnji dečak iz Avganistana koji je ove godine krenuo u ekonomsku školu u Vranju, Fariba Abdulai, majka čija deca pohađaju časove srpskog u kampu i od septembra ove godine sa srpskom decom prisustvuju formalnoj nastavi.

Autor: Milena Radić

broj komentara 0 pošalji komentar
Govori da bih te video Govori da bih te video

Autor:
Grupa autora

Serija polusatnih dokumentarnih reportaža, za čiji je skupni naziv uzeta poznata Sokratova izreka: "Govori da bih te video". Ova originalna produkcija Radio Beograda 2 sjedinjuje kvalitete aktuelnog društvenog angažmana i kultivisane radiofonske obrade. [ detaljnije ]