Kulturni krugovi: Ars sonora

U prvom delu emisije informisaćemo vas o aktuelnim kulturnim događajima.

Između ostalog, objavićemo imena dobitnike nagrade "Miloš Đurić",  Udruženja književnih prevodilaca, predstavićemo novu knjigu Andreja Makina, (Paidea), i govoriti o predstavi "Ujka Vanja",  Teatra na Vasiljevskom iz Sankt Peterburga, koji gostuje u Ateljeu 212.
Gost je Rade Milić, a sa njim ćemo razgovarati o projektu UnderGrad.

U današnjem bloku Ars sonora moći ćete da čujete kako su protekli: premijera popularnog  brodvejskog mjuzikla "Eni", u izvođenju ansambla Akademije zabave i umetnosti "O&M" iz Novog Sada, veče  Beogradske filharmonije iz ciklusa "Bizart", kao i koncerti iz dva ciklusa Kolarčeve zadužbine (u okviru serije  "Velikani muzičke scene"  nastupio je naš poznati vokalni solista, tenor Zoran Todorović sa ansamblom "Gudači svetog Đorđa",  a u ciklusu "Pobednici" svirao je Roman Rabinovič, pijanista koji je osvojio prvu nagradu na konkursu "Rubinštajn" u Tel Avivu).

Urednica i voditeljka temata je Bojana Žižić, a Kulturnih krugova Nada Marinković Radovanović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]