Muzička pletenica

U emisiji ćete čuti: podsećanje na odličan tamburaško-pevački duo Vlade Marjanovića i Draga Ilkića; kako je govorio o sebi i vojvođanskoj pesmi njen doajen Aleksandar Dejanović.

Serijalom emisija „Muzička pletenica" želim da osvežim muzička sećanja onih u zrelim godinama, ali i da mladima približim jedno vreme potisnuto u zaborav. Kontaktirajući Muzičku redakciju, pojedini slušaoci su zamolili da im bude ustupljeno nešto od muzičkog materijala koji se koristi u emisiji. Budući da je Fonoteka Radio-Beograda nekada posedovala fundus vredan ponosa, dok je on danas prilično osiromašen, dugogodišnjim nemarnim odnosom prema zvučnom blagu i nedovoljnim ulaganjem u čuvanje istog, mi apelujemo na Vas de ne tražite nešto što nam nikako nije dozvoljeno! Svi zvučni materijali proizvedeni u okviru naše kuće, među njima i autorske špice, ili materijali dobijeni razmenom i saradnjom sa drugim medijskim kućama, podležu određenim zakonskim regulativama, autorskim pravima i sl... Svako dalje umnožavanje i otuđivanje istih je povreda zakona. Uz veliko poštovanje svih Vas i sa željom da ostanete dugo slušaoci najstarije medijske kuće na Balkanu, ja Vam u ime Radio-Beograda zahvaljujem na razumevanju.

Urednik emisije Nenad Kamidžorac.

Adrese: pletenica@rts.rs muzickapletenica@gmail.com

Radio Beograd 1, 14.00

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара