Da li će geotermalni resursi grejati Palatu Srbija?

Preliminarni rezultati istraživanja geotermalnih resursa na lokaciji zgrade „Palata Srbija" pokazali su da postoji potencijal za primenu geotermalne energije koji može da zadovolji značajan deo energetskih potreba ove zgrade. Ovo je početni korak u realizaciji višegodišnjeg programa „Energetska efikasnost u zgradama centralne vlasti", koji obuhvata 28 objekata, a vredan je 40 miliona evra. Više o njemu reći će nam Dragan Urošević iz projektnog tima UNDP-a.

U jutarnjem programu posvetićemo malo više pažnje braku i porodici. Povod nam je Nedelja braka koja se tradicionalno održava početkom februara. Čućemo priloge koleginice Aleksandre Mladenović i našeg dopisnika iz Prokuplja, gde se nažalost rađa sve manje dece, a o tome kako sačuvati dobre odnose i posle razvoda brakova u kojima ima dece, pričaćemo sa slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra". Akcenat ćemo staviti n tzv. mešovite porodice u koje partneri "donesu" decu iz prethodnog braka.

Očekujemo i sagovornika iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije kojeg ćemo pitati kako se treba ponašati tokom zemljotresa.

U Narodnom muzeju u Beogradu održana je dodela priznanja za TOP 50 online stvari u prošloj godini, a s nekim od dobitnika razgovarao je na licu mesta i naš kolega Aleksandar Milivojević.

Pred kraj emisije najavićemo čuveni festival u San Remu koji počinje 7. i traje do 11. februara.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи