Читај ми!

Ivan Gudelj, fudbaler

Gost 536. emisije je fudbaler Ivan Gudelj. Posle samo godinu dana od dolaska u klub postao je jedan od vodećih igrača najslavnije genracije Hajduka. Sa splitskim timom osvojio je titulu državnog prvaka i dva Kupa Jugoslavije. Bio je jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera s kraja 70-ih i prve polovine 80-ih. Već u 21. bio je kapiten državnog tima. Iako je reprezentacija Jugoslavije eliminisana posle prvog kruga Svetskog prvenstva u Španiji 1982. francuski L'ekip uvrstio ga je u idealni tim Mundijala. Mogao je da bira u kom od vodećih svetskih timova će da igra, ali mu je Hepatitis B u 26-oj prekinuo karijeru.

U emisiji će između ostalog govoriti: o moralnim načelima na kojima je odrastao. U kakvim uslovima je igrao fudbal kao dečak? Kroz šta je sve prolazio, ne samo na fudbalskom terenu, prvih meseci po prelasku u splitski Hajduk? O treneru Miljanu Miljaniću, nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi i slavnom Dijegu Maradoni protiv kog je igrao na Svetskom omladinskom prvenstvu 1979. Zašto jugoslovenska selekcija nije prošla ni prvi krug na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. iako je bila veoma kvalitetna? O utakmicama koje su i danas u sećanju ljubitelja fudbala, a čiji je bio akter: protiv Bugarske i Radanovićevog gola u poslednjim trenucima i duelu Hajduka i Crvene zvezde kada je javljeno da je preminuo predsednik Jugoslavije Tito. Kako je saznao da je oboleo? U čemu je nalazio snagu da se tri godine bori s teškom bolešću i kako se okolina odnosila prema njemu? O putu ozdravljenja. Čemu ga je teška bolest naučila i da li se promenio kao čovek?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи