Читај ми!

Na Kosmetu kamenovan automobil sa kragujevačkim tablicama

U naselju Suvi Do na Kosovu i Metohiji sinoć je kamenovano vozilo, kojim je upravljao Srbin Saša Blažić. On nije povređen, ali je na automobilu, sa registarskim oznakama Kragujevca, pričinjena materijalna šteta. Incident u multietničkom Suvom Dolu jasan je pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve, a da prisustvo pripadnika kosovske policije samo ohrabruje albanske ekstremiste, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Pre nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen 15-godišnji srpski dečak, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh.

U Jerusalimu su najmanje dve osobe ranjene vatrenim oružjem ispred zidina Starog grada, samo nekoliko sati posle napada na sinagogu u tom gradu. Izraelski mediji javljaju da su ranjeni otac i sin. Sinoć je u pucnjavi u Jerusalimu poginulo 8 ljudi, a 10 je ranjeno, među njima i 14-godišnji dečak. Napadač je identifikovan kao 21-godišnji Alkam Kairi. Dovezao se automobilom i otvorio vatru na vernike koji su izlazili iz sinagoge. Policija je usmrtila napadača. Palestinski Hamas preuzeo je odgovornost za napad. U palestinskim gradovima se slavilo. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu obišao je mesto napada.

Vazdušna opasnost proglašena je u više ukrajinskih regiona. U napadu ruskih snaga na Kostantinovku poginule su tri osobe, saopštile su vlasti Donjecke oblasti. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da je situacija na frontu i dalje ekstremno teška, naročito na istoku Donjecke oblasti gde, kako je naveo, Rusija pojačava ofanzivu.

Nakon sedam meseci od uvođenja sistema robno materijalnog knjigovodstva u zdravstvu, analize pokazuju da se mogu postići velike uštede, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i dodao da one iznose oko 18 odsto u odnosu na ukupne troškove. Precizirao je da je reč o oko 13 milijardi dinara godišnje. Na konferenciji o digitalizaciji u finansiranju zdravstvene zaštite, Mali je rekao da je radi racionalnijeg korišćenja novca, osim robno materijalnog knjigovodstva, uveden koncept centralizovanih javnih nabavki, kao i e-recept. Ovogodišnji budžet za zdravstvo iznosi 490 milijardi dinara, ukazao je ministar finansija.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Tina Amić

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи