Читај ми!

Da li smo spremni za sneg u decembru?

U očekivanju prvog snega širom zemlje, a uz primesu šale u naslovu, proveravamo da li su se vozači pripremili za zimu i montirali zimske gume. Damir Okanović iz Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja objasniće nam zašto je važno da se stave zimske gume.

Povodom informacija o povećanom broju dece koja oboljevalju od različitih respiratornih oboljenja, u program ćemo u ključiti Dr Snežanu Rsovac, načelnicu pedijatrije u Tiršovoj, da nam objasni koja su sva oboljenja "u opticaju" i kako roditelji treba da reaguju.

Govorićemo i o jednoj temi važnoj kako za održiv život na selu, tako i za razvoj potencijala seoskog turizme. U toku je projekat „Otvorena škola za seoske domaćine" koji je zamišljen kao podrške razvoju sela. O njemu će nam više reći Dragana Tomić Pilipović, iz Centara za društveno odgovorno preduzetništvo, koja već dugo vodi radionice za seoske domaćine i pruža im podršku.

Prethodno ćemo čuti i prilog iz Pirota gde je broj stanovnika pao za čak 13 odsto, pa tamošnja lokalna vlast preispituje svoju populacionu politiku i osmišljava nove mere.

Jedan od sagovornika u emisiji biće nam i profesorom dr Vladan Ivanović sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, koji je deo tima Centra za javne politike. Njihova najnovija istraživanja pokazala su velikom povećanje broja radnika na internet platformama u celom regionu, pa ćemo ga pitati kakvi su podaci za Srbiju.

Pred kraj emisije u goste će nam doći violista Saša Mirković, osnivač ansambla Metamorphosis i festivala Meta World. Tokom ovog festivala publika će za pet dana moći da čuje devet besplatnih koncerata savremene domaće i svetske klasične muzike.

Kao i svakog dana, prenećemo vam sveže vesti iz zemlje, regiona i sveta.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Očekujemo vas na frekvencijama Radio Beograda 1!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи