Читај ми!

Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar 2022.

Stigli smo do četvrtfinala Svetskog prvenstva u fudbalu i ne možemo da dočekamo prvi sudijski zvižduk na utakmici od 16 časova, kada će za loptom pojuriti igrači Hrvatske i Brazila. Večeras od 20 časova, u drugoj utakmici četvrtfinala, sastaće se Argentina i Holandija, dok se preostala dva meča ove faze takmičenja igraju sutra. Krenimo od prve utakmice, koju možemo pratiti na Prvom tv kanalu RTS-a, kao i sve ostale sa Mondijala. Južnoamerička selekcija važi za glavnog favorita za osvajanje šeste Boginje u istoriji, ali još od 2002. godine na tom putu joj se uvek ispreči neka evropska selekcija. Hrvatska brani finale od pre četiri godine, a deluje da Dalićev tim zna šta želi i kako da cilj ostvari, što samo govori da će Brazilci morati dobrano da se potrude kako bi na `Obrazovnom stadionu` u Kataru ponovo zaigrali svoj tradicionalni ples. Prvi četvrtfinalni susret na Mondijalu vodiće engleski arbitar Majkl Oliver.

Drugi četvrtfinalni meč ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u fudbalu odigraće na stadionu Lusail selekcije Holandije i Argentine. Holanđani imaju jedinstvenu priliku da svim Argenticima vrate finalni poraz na Mundijalu 1978. godine. Na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru, selekcija Holandije primila je dva gola na četiri meča, a postigli su osam pogodaka. U Grupi C ovogodišnjeg turnira najboljih reprezentacija sveta, Argentina je na startu poražena od Saudijske Arabije, ali su docnije Mesi i drugovi to nadoknadili. Međusobni skor između dve reprezentacije ide u prilog Holandiji - četiri pobede i dva remija u devet utakmica, dok je Argentina tri puta trijumfovala. Poslednji duel odigrali su 2014. godine u polufinalu Mundijala u Brazilu, meč je završen remijem 0:0, a nakon penala bilo je 4:2 za Argentinu, koja je otišla u finale Svetskog prvenstva.  

Napravili smo i anketu u kojoj Beograđani prognoziraju konačnog pobednika, odnosno prvaka sveta. Dejan Nikolić i Milan Bigović javljaju se iz Katara sa najnovijim informacijama i aktuelnostima vezanim za Svetsko prvenstvo. Osvrnućemo se i na prvi evropski večiti derbi košarkaša Partizana i Crvene zvezde, koji je završen pobedom gostiju, zahvaljući `trojci` u završnici Nemanje Nedovića. Navijači crveno-belih ne skrivaju zadovoljstvo učinkom novog trenera Duška Ivanovića i očekuju trijumfe i u regionalnoj ligi, što im za sada uspeva.

U realizaciji mondijalskih emisija , sada malo obogaćenih i drugim sportskim dešavanjima, učestvuje kompletna Sportska rubrika Radio Beograda 1, čiji je urednik Vlade Radičević, kao i naše kolege iz drugih programskih segmenata - muzičari, producenti, tonski realizatori i snimatelji programa.

Ispred mikrofona je Željko Stefanović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи