Читај ми!

Srpska pesma i igra na prostorima rumunskog Banata

AKUD „Mladost“ iz Temišvara postoji od 1969.godine. Osnovali su ga studenti srpske nacionalnosti. Važi za najbrojnije i najstarije srpsko društvo u Rumuniji. Konkurs za upis novih članova povod je za razgovor s umetničkim rukovodiocem „Mladosti“, Senadinom Krstićem.

U Mađarskoj je, u subotu 01.oktobra, počeo popis stanovništva. Iz samouprave Srba u Mađarskoj upućen je poziv pripadnicima srpske zajednice da učestvuju u popisu budući da će od popisnih rezultata zavisiti i prava koja će nacionalne manjine uživati u narednom periodu, do sledećeg popisa.

U Hrvatskoj je popis obavljen prošle godine. Ovih dana stigli su i konačni rezultati. Srba ima manje nego na prethodnom popisu tako da su izgubili neka prava, poput prava na ravnopravnu službenu upotrebu jezika i pisma u Vukovaru. Ostale rezultate popisa analizira Savo Štrbac, predsednik Dokumantaciono-informativnog centra „Veritas".

Urednica emisije je Gordana Gligorić.

Izbor muzike: Dragan Dimić.

veceras.zajedno@rts.rs      

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи