Читај ми!

Čuvate li svoje srce?

Pošto je 29. septembar Svetski dan srca, ova tema nametnula se sama od sebe, ali ćemo joj posvetiti posebnu pažnju. Prvo ćemo sa slušaocima razgovarati na tu temu u redovnoj rubrici "Pitanje jutra", a potom ćemo u studiju ugostiti prof. dr Arsena Ristića, direktora Klinike za kardiologiju u Kliničkom centru Srbije. Govorićemo o značaju prevencije, zdrave ishrane, fizičke aktivnosti, ali i borbi protiv stresa.

Jedan deo programa posvetićemo borbi protiv govora mržnje i diskrimiacije. Povod nam je Forum teatar koji je održan u Kulturnom centru Čukarica uz učešće mladih iz različitih društveno osetljivih grupa, uključujući Rome, interno raseljena lica, izbeglice, migrante, i mlade sa smanjenim mogućnostima.

U rubrici "5 minuta za nauku", koju emitujemo svakog četvrtka, govorićemo o psihološkim kompleksima.

U Novom Sadu koji je ove godine evropska prestonica kulture počinje nedelja primenjene umetnosti i dizajn paviljon, pa ćemo u program uključiti predstavnika organizacije ovog događaja koji će nam ukratko predstaviti program.

Razgovaraćemo i sa Aleksandarom Janjuševićem, dečjim piscem i organizatorom festivala dečjeg književnog stvaralaštva koji se održava u Kragujevcu. On će nam preneti šta je u planu za ovogodišnje izdanje festivala.

Obeležićemo i 20 godina emisije „Bunt rok" na našoj televiziji. O dve decenije rada i razvoja ove emisije govoriće nam Branka Glavonjić, autorka emisije.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Probudite se i ovog jutra uz Radio Beograd 1!

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи