Energetska i ekonomska kriza prete da izazovu ozbiljne političke posledice u Evropi

Ekonomska i posebno energetska kriza stvorila je atmosferu neizvesnosti i strepnje uoči zimske sezone, gotovo u celoj Evropi. Očekuje se da bi zbog toga moglo doći do nemira i demonstracija. To bi, neminovno, uticalo i na političku stabilnost jer bi tu situaciju mogle da iskoriste mnoge ekstremne grupe. Prve naznake promene političke slike Evrope su pobede desničarskih stranaka na izborima u Švedskoj i Italiji. Zašto je Evropa došla u ovakvu situaciju i šta se u naredni mesecima može očekivati neka su od pitanja na koja tražimo odgovore.

Ozbiljan problem je i pred građanima Srbije. Prema poslednjim podacima oko 200.000 domaćinstava imaće status energetski ugroženog kupca ove zime. Sa čime će se oni sve suočavati narednih meseci i koje bi bile najkorisnije mere pomoći toj kategoriji stanovništva tema je o kojoj ćemo razgovarati sa programskim direktorom RES fondacije, Aleksandrom Macurom.

Pandemija koronavirusa se, prema procenama stručnjaka, bliži kraju. Protekle tri godine iz raznih razloga bili smo pošteđeni masovnijeg oboljevanja od gripa. Sva je prilika da bi predstojeća sezona mogla biti jača nego inače. Zato je važno da se dobro pripremimio i na vreme vakcinišemo. I da ne zaboravimo da koronavirus još uvek cirkuliše među nama. Tim povodom sagovornik nam je prof. dr Miloš Marković sa Instituta za imunologiju i mikrobiologiju Medicinskog fakulteta.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво