Читај ми!

Pravo javnosti da zna

Danas se obeležava Međunarodni dan prava javnosti da zna. Na skupu koji se po 17. put održava u Beogradu biće predstavljena platforma Jedinstveni informacioni sistem informatora o radu, koja bi trebalo da počne sa radom ove jeseni. Na ovu temu razgovaramo sa Milanom Marinovićem, poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Ovom temom bavićemo se i u našem pitanju jutra.

Zbog svetske ekonomske krize koju je izazvala epidemija korona virusa, a dodatno je pojačao rat u Ukrajini sada je više nego ikada ranije potrebno da se smanje ili ukinu administrativne barijere u međunarodnom prevozu sirovina i gotovih proizvoda ocenjeno je na konferenciji o budućnosti globalnog lanca snabdevanja koja se održava u Beogradu, a pratio je Ivan Jovanović.

Predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, najaviće 15. Regionalni sajam privrede u Staroj Pazovi. Okupiće najuspešnija preduzeća iz oblasti prerade metala i plastike, hemijske i avio industrije, ali i građevinarstva, tekstila i obuće, prehrambene industrije, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva.

Izložbu povodom veka od rođenja gradonačelnika Beograda Bogdana Bogdanovića možete pogledati do 10. oktobra u Atrujumu Biblioteke grada Beograda. Iako ga mnogi prepoznaju kao gradonačelnika našeg glavnog grada, bio je više od toga, arhitekta, pisac, filozof, neimar. U sklopu izložbe večeras će ekskluzivno biti prikazan dokumentarni film o njegovom stvaralaštvu. Autorka izložbe je Mare Janakova Grujić, sa njom je razgovarala Nikolina Miljković.

U poslednjem satu našeg jutarnjeg programa, čućete razgovor sa Zoranom Kikijem Lesandrićem iz grupe Piloti, povodom novog albuma koji su izdali za PGP RTS, pod nazivom „Mali tragovi na nebu".

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи