Читај ми!

Mali: Srbija u stabilnoj finansijskoj situaciji

"Srbija se trenutno suočava sa najtežim pritiscima od 1999. godine, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Pritisci su, kaže, pojačani i zbog potpisivanja plana konsultacija između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije. Povodom potpisivanja sporazuma Srbije i Rusije, ambasadori SAD i EU ocenili su da nije vreme za takve sporazume i da očekuju dodatna objašnjenja.

Javni dug Srbije je 31,5 milijardi evra potvrdio je za ER-TE-ES ministar finansija Siniša Mali. Uverava da ne postoji problem u otplaćivanju dospelih obaveza. Mali kaže da ćemo krajem godine imati najveći BDP i da će on iznositi 60 milijardi evra. Ponovio je da najstarije sugrađane očekuje povećanje penzija od 9 odsto 1.novembra, dok će naredno uvećanje od 1.januara biti dodatnih 12 posto. Takođe, plate u javnom sektoru početkom sledeće godine će biti povećane za 12,5 odsto.

Rat u Ukrajini i ratna dejstva oko nuklearke Zaporožje pokrenuo je pitanje  bezbednosti nuklerki u svetu. To će biti i glavna tema petodnevnog zasedanja u Beču Generalne skupštine "Međunarodne Agencije za atomsku energiju". Među 175 članica agencije je i Srbija.

Prema poslednjim rezultatima, koalicija desnice Đorđe Meloni ubedljivo vodi, a na drugom mestu je Levi centar sa skoro dvostruko manje glasova. Đorđa Meloni bi, ako njena opcija pobedi, bila prva žena u Italiji na mestu premijera.

Sve više izbeglica okuplja se na turskoj strani granice sa Grčkom, u pokušaju da stignu do Zapadne Evrope. Mediji javljaju da se pre svega radi o Sirijcima, koji su nezadovoljni statusom u izbegličkim kampovima u Turskoj. Spekuliše se da bi u karavanu organizovanom preko društvenih mreža moglo da se okupi i do stotinu hiljada ljudi. Grčka planira da zaustavi masovni prelazak migranata preko svoje teritorije.

Košarkašice Srbije pobedile su ovoga jutra selekciju Malija 81:68, u četvrtom kolu Grupe B Svetskog prvenstva u Sidneju.
U drugom kolu Svetskog prvenstva, odbojkašice Srbije igraće od 16 časova protiv Bugarske.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Tina Amić.

Producenti Đorđe Radosavljević i Ljubinka Dobrilović.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара