Читај ми!

Silovatelji povratnici bez nadzora

Stručnjaci upozoravaju da su seksualni prestupnici lica koja je najteže rehabilitovati, odnosno da postoji velika verovatnoća da će, bez obzira na visinu kazne, ponovo pokušati ili učiniti isto krivično delo. O tome ko kontroliše ova lica nakon puštanja na slobodu i da li bi registar sa njihovim imenima trebalo da bude dostupan javnosti razgovaramo sa Igorom Jurićem iz Fondacije „Tijana Jurić“ i advokatom Dragoljubom Đorđevićem.

Rad od kuće je sve više popularan. Mnogi zaposleni su spremni da se odreknu veće plate ili da daju otkaz ako bi morali da se vrate u kancelariju. Međunarodna studija koja je sprovedena u 27 zemalja, pokazala je da bi se radnici u Srbiji odrekli čak 8,8 odsto plate kako bi mogli da rade na daljinu. Kakva je budućnost ovakvog načina rada? Zbog čega se on pokazao produktivnim u većini kompanija, ali i eventualnim novim zakonskim rešenjima kojima bi se regulisala radna prava, razgovaramo sa Svetlanom Budimčević iz Unije poslodavaca i Brankom Anđelković, direktorkom Centra za javne politike.

Kakvo je meso koje jedemo i koliko su kvalitetni suhomesnati proizvodi u našim prodavnicama. Koje prerađevine je neophodno termički obraditi da bi se izbegli zdravstveni problemi? Zašto je crveno meso postalo predmet brojnih sporenja među naučnicima? Da li postoji dovoljno relevantnih istraživanja koja dokazuju njegovu štetnost po naš organizam? Gost dr Milan Baltić, profesor Fakulteta veterinarske medicine u penziji.

Na međunarodni Dan turizma istražujemo da li je domaći turizam prepoznat kao značajna privredna grana? Šta su njegovi najveći potencijali i na koji način su iskorišćeni? O tome kako da postanemo konkurentniji na inostranom tržištu, razgovaramo sa prof.dr Dragom Cvijanovićem, dekanom Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji Univerziteta u Kragujevcu

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи