Читај ми!

Žene u nauci

Više od milijardu vozila je na putevima širom sveta. Proizvode zagađenje, buku i mnogo drugih štetnih efekata. Zato se jedan dan u godini odvaja za pokušaj da se izbegne njihovo korišćenje. Dan bez automobila ima za cilj da skrene stanovnicima planete pažnju na gorući problem, podstičući ljude da isprobaju alternative. Električna vozila su jedna od njih. Koliko brzo ulaze u naš život, kakva je njihova budućnost i koliko trenutne okolnosti u svetu usporavaju tranziciju automobilske industrije, neka su od pitanja na koja ćemo potražiti odgovore.

Beograd je već četvrti dan domaćin Svetske konferencije o osnovnim naukama i održivom razvoju. Ovaj skup bio je prilika i da se javnosti svojim posterima predstave mlade srpske naučnice koje su dobile nagradu "Za žene u nauci". U sklopu tog međunarodnog programa, svake godine realizuje se konkurs za nacionalne stipendije, a jedna od prošlogodišnjih dobitnica je Snežana Papović, sa Katedre za Analitičku hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Osnovnim i srednjim školama u Srbiji stigao je dopis da podrže promociju vakcinacije protiv humanog papiloma virusa, najčešćeg izazivača karcinoma grlića materice kod žena. Reč je o edukativnom materijalu koji je pripremio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" odakle je i naša sagovornica dr Katarina Boričić.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи