Šta o nama (ne)smeju da znaju poslodavci?

Centralna tema ovog izdanja jutarnjeg programa je zaštita podataka o ličnosti koja postaje jedna od važnih tema u 21. veku u kojem je linija razgraničenja privatnog i javnog sve nejasnija. Do koje mere smo zaštićeni od neželjenog audio i video snimanja, kao i od ostavljanja svojih podataka na internetu, u bankama, prodavnicama... Šta o nama smeju, a šta ne moraju da znaju poslodavci? Na ovu temu razgovaraćemo prvo sa slušaocima u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra", a potom i sa gostima. U studiju će nam biti Ana Toskić Cvetinović, izvršna direktorka udruženja Partneri Srbija, a telefonski će nam se u program uključiti Ivan Trišović iz Kancelarije Poverenika za zaštitu podataka o ličnosti, šef Odseka za nadzor iz oblasti zdravstva, obrazovanja, bezbednosti ljudi i imovine.

Govorićemo i o ceni minimalnog rada koja je juče povećana, ali se predstavnici sindikata ne slažu s njenom visinom. Čućemo šta o tome kaže ministar finansija, a šta sindikalci.

Jedna od tema biće nam i zelena gradnja. Povod je konferencija „Dani dobre prakse" koja se održava u Beogradu u okviru Svetske nedelje zelene gradnje. O tome ćemo razgovarati s jednom od organizatorki ove konfenencije - Draganom Koricom iz Savet zelene gradnje Srbije.

Govorićemo i o dve izložbe koje su otvorene u Beogradu, odnosno Novom Sadu. O izložbi povodom 130 godina velike Staklene bašte u Botaničkoj bašti „Jevremovac" u Beogradu više će nam reći dr Tomica Mišljenović, koautor izložbe.

A kustoskinja Sanja Kojić Mladenov kazaće nam nešto više o velikoj izložbi radova Raše Todosijevića koja je otvorena u Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu.

Kao i svakog jutra, prenosimo sve najvažnije vesti iz zemlje, regiona i sveta.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи