Читај ми!

Vikend prepun manifestacija – planinarenje, prva pomoć, čišćenje priobalja

Ove subote najavljujemo brojne događaje koji se organizuju širom Srbije. Planinarski savez tradicionalno obeležava Dan pešačenja pod sloganom "Korak bliže zdravlju". U velikom broju gradova biće održane pešačke ture, a u telefonskom uključenju najaviće nam ih Iso Planić, predsednik Planinarskog saveza Srbije.

U program će nam se uključiti i Aleksandar Pantelić, saradnik za prvu pomoć u Crvenom krstu. Povod je Svetski dan prve pomoći koji će biti obeležen pod sloganom "Učimo da pomažemo celog života", takođe u više gradova u našoj zemlji gde će biti održani javni časovi pomaganja u hitnim slučajevima.

Udruženje „Čepom do osmeha" organizuje volontersku akciju čišćenja priobalja na ušću Save u Dunav. Kao i mnogo puta do sada, odgovorni ljudi će skupljati đubre koje su bacali neki neodgovorni građani glavnog grada. S lica mesta u program će nam se uključiti predsednica udruženja Vanja Petković.

S jednog drugog lica mesta - iz Negotina - uključićemo u program i našu koleginicu iz muzičke redakcije Aleksandru Paladin. Ona će pratiti tradicionalnu manifestaciju "Mokranjčevi dani" koja počinje u njegovom rodnom gradu i najaviti nam šta će se sve tamo dešavati i koje će koncerte direktno prenositi i Radio Beograd.

Kao i svakog dana, prenosimo najsvežije vesti iz zemlje, regiona i sveta.

Probudite se i ovog vikenda uz Radio Beograd 1!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара