Читај ми!

Predsednica Mađarske Katalin Novak u poseti Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem mogućem nivou i da je saradnja dve zemlje napredovala u svim oblastima. On se nakon razgovora sa predsednicom Mađarske Katalin Novak zahvalio Mađarskoj što je omogućila Srbiji da koristi skladišta gasa po povoljnim uslovima, zbog čega ćemo, kaže predsednik, spokojnije dočekati zimu. Predsednica Mađarske Katalin Novak poručila je da će ta zemlja podržati donošenje odluka o što skorijem priključenju Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

U Beograd, iz Prištine, po podne dolaze specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak i savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke Emanuel Bon i Jens Pletner. Sa njima će se u 18 časova sastati predsednik Vučić.

Vučić je komentarišući reči zvaničnika u Prištini da su gospodari celog Kosova, rekao da je gospodara uvek bilo, ali da ih se malo zadržalo. Kako kaže, nećemo se pozivati na gospodarenje već na međunarodno pravo i rezoluciju 12 44 i dodaje da će Srbija podržati svoj narod.Vučić je rekao da je poručio međunarodnim pregovaračima da razmisle sa čim dolaze u Beograd, jer ovo nećemo tolerisati. „Za razliku od njih koji prete gospodarenjem, mi ih samo molimo da poštuju međunarodne pravne norme", rekao je Vučić.

Britanska vlada je zvanično proglasila početak nacionalne žalosti za kraljicom Elizabetom Drugom, i objavila nacionalne smernice za žalost. Navodi se da će žalost trajati do kraja dana državne sahrane, za koju još nije precizno određeno kada će biti. Kralj Čarls Treći, danas putuju u London, gde će u Bakingemskoj palati primiti novu premijerku Elizabet Tras.

Nova maksimalna cena evrodizela, u Srbiji, od 15 časova, biće 217,5 dinara, a benzina 177 dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine. Cena dizela se neće menjati, dok će benzin pojeftiniti za tri dinara.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Tina Amić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи