Читај ми!

Selidba u Berlin

U poslednjem meču grupe D na Evropskom prvenstvu u Pragu, reprezentacija Srbije bila je bolja i od Poljske, i to ubedljivo, pa će put Berlina na drugu fazu takmičenja sa prvog mesta u D grupi i maksimalnim učinkom 5-0. „Orlovi“ će u nedelju 11. septembra u osmini finala igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz C grupe Italije, a termin utakmice je 18 časova.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je prvu od dve prijateljske utakmice koje su planirane da se odigraju protiv selekcije Kine u novobeogradskoj Hali sportova Ranko Žeravica. Gošće su bile uspešnije, rezultatom 77:52. Meč je bio zatvorenog tipa, bez prisustva gledalaca. Naredni prijateljski meč protiv Kine, takođe zatvorenog tipa, Srbija će odigrati danas, u istoj dvorani, opet bez publike.

U Gracu danas počinje Evropsko prvenstvo u basketu 3x3, koje će trajati do 11. septembra i na kome naša selekcija brani titulu. Naši basketaši će prvi meč odigrati danas od 15.25 sati sa Slovenijom, a sutra će se Srbija od 20.20 časova sastati sa Izraelom. Reprezentacija Srbije takmičiće se u sastavu: Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković.Selekcija Srbije je aktuelni je evropski i svetski šampion, a prošle godine u finalu EP pobedila je Litvaniju sa 20:14.  

Ženska reprezentacija Srbije igraće od 12. do 15. septembra na turniru u Napulju sa selekcijama Poljske, Italije i Turske. Ovaj turnir će poslužiti srpskim odbojkašicama kao priprema uoči predstojećeg Svetskog prvenstva, a selekcija Srbije će sutra otputovati u Italiju. Srpske odbojkašice će u ponedeljak igrati protiv Poljske od 20 časova, a dan kasnije sastaće se sa Turskom od 17 sati. Naša selekcija će poslednji meč na turniru odigrati u četvrtak, 15. septembra protiv Italije od 20 časova. Srbija brani titulu na Svetskom prvenstvu, koje će biti odigrano od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji u Poljskoj. 

Poljska teniserka Iga Švjontek i Uns Džabir iz Tunisa plasirale su se noćas u finale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku. Iga Švjontek je u polufinalu pobedila Beloruskinju Arinu Sabalenku 3:6, 6:1, 6:4 posle dva sata i 13 minuta igre. Švjontek i Džabir odigrale su četiri međusobna duela u karijeri, a rezultat u pobedama je 2:2. Finalni meč biće odigran u nedelju.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Monaka u prvom susretu Lige Evrope, presudio je jedan gol, posle kiksa Slavoljuba Srnića, a i na račun sudijske trojke moglo bi se naći zamerki. Partizan je oduševio u duelu u gostima, sa ekipom Slovackog, kada je posle 0-2 i sa igračem manje, uspeo da potpuno preokrene rezultat, samo malo ga je delili od pobede u prvoj utakmici Lige konferencije. Borili su se naši predstavnicu u ovom takmičenju baš muški, psihički su se izborili, moglo se i bolje rezultatski završti od 1-1, ali svi komplimenti idu na račun izabranika Gordana Petrića za ovaj meč. 

Sutra u Beogradu počinje Svetsko prvenstvo u rvanju, koje ćemo iz dana u dan pratiti na našem programu. Stevan Kovačević javlja nam se iz Novog Pazara, grada sporta, koga je postio uoči novog ciklusa Krosa RTS-a kroz Srbiju. Biće i drugih vesti iz domaćeg i međunarodnog sporta. U realizaciji emisije učestvuju i Slobodan Igrutinović, Dejan Nikolić i Branislav Jerković.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара