Читај ми!

Vučić u nedelju o dijalogu u Briselu

Predsednik Aleksandar Vučić obratiće se gradjanima u nedelju u 13 i 30. Govoriće o aktuelnoj situaciji, dijalogu, predlozima i ponašanju Aljbina Kurtija i našoj želji da pre svega sačuvamo mir i stabilnost, živote naših gradjana u pokrajini,, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković. Ukazao je da je još iz Brisela Vučić zakazao sastanak sa političkim predstavnicima sa KiM, za nedelju u 11 časova u Palati Srbije.

Sistem zaštite u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani je pojačan zbog mogućeg pokušaja napada ukrajinskih snaga, poručuju iz Moskve. Sa druge strane, ukrajinska državna nuklearna kompanija Energoatom saopštila je da ruske snage planiraju da onesposobe funkcionalne blokove u nuklearnoj elektrani Zaporožje i isključe je sa ukrajinske elektromreže. Zamenik
ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da rusko vojno prisustvo u tom postrojenju predstavlja garanciju protiv "černobiljskog scenarija".

Skupština Crne Gore izjašnjava se o predlogu za izglasavanje nepoverenja Vladi Dritana Abazovića, koji je pokrenulo 36 poslanika pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića. Inicijativa je podneta samo nekoliko sati pošto je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem. Premijer Crne Gore rekao je u parlamentu da je donosio teške odluke, zaštitio nacionalne interese i sačuvao spoljnu politiku i naglasio da je u atmosferi linča teško voditi državu.

Uz državne i vojne počasti u Tekerišu, kod spomen-obeležja Cerskim junacima, obeležena je 108. godidišnjica slavne Cerske bitke, prve pobede srpske vojske i saveznika u Velikom ratu. Ceremoniju je predvodila ministarka za rad Darija Kisić.

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji. Srebrne medalje osvojili su Jovan Bengin i Mateja Vukelić, a bronzanu Filip Bojković, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu. Četvrti član ekipe bio je Toni Škrijelj, đak Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu. Na olimpijadi je učestvovalo 349 takmičara iz 88 zemalja.

Angelina Topić plasirala se u finale u disciplini skok uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Petoro naših kajakaša takodje u finalima Evropskog prvenstva u Minhenu.

Srpski kajakaši izborili su plasman u pet finala na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Marko Novaković u disciplini 200 metara,   Marko Novaković i Vladimir Torubarov u dublu na  200 metara,  Bojan Zdelar i Kristina Begeč u disciplini 1.000 metara,  i četverac Andjelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov u disciplini 500 metara.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Tina Amić i Relja Trajković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара