Читај ми!

Rokumentarac

Današnji Rokumentarac donosi nove singlove velikih imena svetske scene. Pre svih, singl grupe Alter Bridge, možda i ponajboljeg hard rok sastava progresivnog usmerenja, koji ekskluzivno u našoj emisiji najavljuje album koji ćemo preslušavati ove jeseni – “Pawns & Kings”.

Potom, "crni Deda Mraz", Ozi Ozborn stiže u društvu čoveka sa kojim je i počeo muzičku karijeru pre bezmalo pola veka, Toni-jem Iommi-jem, starim saborcem iz originalne postave grupe Black Sabbath.

A za sladokusce, posebna poslastica je pripremljena u vidu singla kojim Buddy Guy, jedno od najvećih imena u svetu bluza, obeležava 65 godina od trenutka kada se ovaj muzičar iz Luizijane uputio u Čikago, da bi tamo postao jedan od najboljih izvođača svih vremena.

E, a kad smo već kod bluza, valja se podsetiti i jednog izdanja od pre 30 godina, na kome je učestvovao i već pomenuti Buddy Guy, a potpisao ga je i izdao u čast Muddy-ja Waters-a, čovek bez koga današnji rok nikada ovako ne bi zvučao, otac i majka svih rok pevača današnjice, Paul Rodgers. Slušaćemo probrane numere sa albuma "Muddy Water Blues".

I, naravno, kao i svakog Avgusta, čuvamo uspomenu na Kralja! Na Elvisa! Jer... I posle 45 godina u njegove cipele, plave od antilopa, dakako, niko nije stao. Niti će!

Autor i voditelj, Aleksandar D. Petrović.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи